Facebook Twitter blogi

View more posts

Ajankohtaista


29.4.2016: UNIDOS ja Tampereen kesäyliopisto jatkavat yhteistyötä
Opetushallitus julkaisi opetustoimen henkilöstökoulutukseen vuonna 2016 myönnetyt rahoitukset ja yksi niistä oli UNIDOSin ja Tampereen kesäyliopiston hanke "Valmiuksia ja osaamista valmistavaan opetukseen". Tähän liittyvät koulutukset alkavat syksyllä 2016. Kaksi vastaavaa koulutuskokonaisuutta vähän lyhyemmässä muodossa pidettiin Tampereen kaupungille ja Tampereen kesäyliopistolle syksyllä 2015 ja keväällä 2016.  

24.4.2016: UNIDOS koulutti Opettajat ilman rajoja /KUA -järjestön vapaaehtoisia.
 He kertoivat fb-sivuillaan viikonlopusta näin: "Maaliskuussa etsimme innokkaita opetus-, kasvatus- ja koulutusalan osaajia Latinalaiseen Amerikkaan, Aasiaan ja Afrikkaan suuntautuville vapaaehtoisjaksoille. Iloksemme saimme kasaan huikean porukan, jonka kanssa vietimme antoisan lähtijävalmennuksen kuluneen viikon lopulla."

13.10.2015: Kulttuurienvälisen vuorovaikutuksen koulutusta luottamusmiehille Aktiivi-instituutissa.


26.8.2015: UNIDOS piti viimeiset henkilökohtaiset IDI-palautekeskustelut 09 HHR:n hankkeessa "
Kulttuurienvälisesti osaava urheiluohjaaja". 09 HHR:n oman tiimin kanssa yhdessä on kehitetty aiheeseen koulutusprosessi, joka sopii urheiluympäristöön. Eila Isotalus on ollut kolmivuotisessa hankkeessa kulttuurienvälisen osaamisen asiantuntijana ja hankkeen kuluessa koulutusvastuu on pikkuhiljaa siirtynyt 09 HHR:n omille työntekijöille. Hankkeen aikana koulutettiin kolme ryhmää monikulttuuristen laps-ja nuorisoryhmien ohjaajia. Kaikille tehtiin IDI-kartoitus koulutusta ennen ja sen jälkeen. Katso lisää: http://09hhr.fi/fi/09-hhr-mok/


20.2.2015: Loppukokous yhteishankkeellemme "Sillanrakentajat", jossa oli mukana UNIDOS, Salpaus ja Haaga-Helia (2013-2014). Hankkeen tavoitteena oli tukea ammatillisten opettajien kulttuurienvälisen osaamisen kehittymistä koulutuksen ja IDI-mittariin perustuvien kehityskeskustelujen ja -suunnitelmien keinoin. Teimme neljä noin 3-4 kuukauden mittaista koulutusprosessia eri ryhmille.  

7.2.2015: Kahdelle ensimmäiselle "Kulttuurienvälisesti osaavalle urheiluohjaaja" -ryhmälle jaettiin todistukset, jaettiin kokemuksia ja nautittiin herkullinen illallinen Hotel Arthurissa. Yhteistyössä 09 HHR ja UNIDOS.

4.11.2014: "Kun kulttuurit tulevat tiskille – kulttuurienvälinen asiakaspalvelu" - Eila Isotaluksen pitämä asiantuntijaluento Lahden ammattikorkeakoulun järjestämillä valtakunnallisilla opintoasiainpäivillä Lahdessa.

2.10.2014: Kuvaukset Työ- ja elinkeinoministeriön tilaamaan asiantuntijaluentoon kulttuurienvälisestä vuorovaikutuksesta asiakaspalvelussa. Tämä oli yksi osio videopohjaisesta koulutuskokonaisuudesta "Maahanmuuttaja TE-toimiston asiakkaana". 

5.9.2014: Kolmas työyhteisövalmennuskerta Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymälle: Miten meistä tulee me? Uudet ulkomailta suoraan tulevat työntekijät haastavat koko työyhteisöä ja toimintatapoja. Tavoitteena on kuitenkin hyvä yhteistyö ja innostunut työyhteisö! Pääosassa on esimies.

2.9.2014: "Syyrian pakolaiset lähikuvassa - eväitä kotouttamistyöhön. Koulutuskokonaisuus vastaanottajille" Joensuussa
. Mukana lähemmäs 100 osallistujaa kunnan eri sektoreilta kouluista sairaalaan ja nuorisotyöntekijöistä sosiaalityöntekijöihin.   


19.5.2014: Viimeinen koulutuskerta kahdesta "Monikulttuurisen hoivatyön" koulutusprosessista Pohjois-Karjalassa.
Mukana oli koulutettavia niin yksityisistä yrityksistä kuin julkiselta sektorilta. 

22.5.2013: Kainuun ELY:n tilaama "Kun kulttuurit tulevat tiskille. Opas kulttuurienväliseen osaamiseen asiakaspalvelussa" on valmis ja ladattavissa: http://www.doria.fi/bitstream/handle/10024/90866/Opas_4_2013.pdf?sequence=2

13.-14.5.2013: Unidos kouluttamassa VISIO- Terveydenhuollon johtajien ja esimiesten seminaarissa

Unidos on kouluttamassa keväällä Fiocan järjestämässä VISIO- Terveydenhuollon johtajien ja esimiesten ajankohtais seminaarissa aiheella ”Monikulttuurisuus –työyhteisön rikkaus.” Seminaari on yksi Suomen suurimpia terveydenhuollon johtajien ajankohtais tapahtumia.

Koulutuksessa käsitellään mm. Seuraavia aihealueita:
- Monikulttuurisuus voimavarana organisaatiossa
- Henkilöstöjohtaminen kulttuurisesti monimuotoisessa työyhteisössä
- Kulttuuriset erot työnteossa ja vuorovaikutuksessa

Lisätätietoja tapahtumasta ja ilmoittautumisesta:

https://www.sairaanhoitajaliitto.fi/ammatilliset_urapalvelut/koulutus/koulutuspaivat/visio-terveydenhuollon-johtajien/

Fioca Oy
Fioca on Sairaanhoitajaliiton omistama koulutus- ja kustannusyhtiö.
Lisätietoja: https://www.sairaanhoitajaliitto.fi/sairaanhoitajaliitto/fioca_oy/

Unidos Oy
Unidos on luonut luoneet monikulttuurisille työyhteisöille ’Kun kulttuurit kohtaavat terveydenhuollossa – vieraudesta sujuvaan yhteistyöhön’ –viitekehyksen, jota sovelletaan kehittämishankkeissa ja koulutuksissa asiakasorganisaatioiden tarpeiden mukaan. 
  
16.1.2013: Unidos mukana "Kansainvälistymme yhdessä - rekrytoi tulevaisuuteen!" -tapahtumassa Joensuussa 
Pohjois-Karjalan kauppakari järjestää "Kansainvälistymme yhdessä - rekrytoi tulevaisuuteen!" tapahtuman jonka tarkoituksena on toimia alueen kansainvälisten opiskelijoiden ja yritysten kohtaamisfoorumina. Unidos esiintyy tilaisuudessa aiheella "Vieraudesta sujuvaan yhteistyöhön"
-kansainväliset työntekijät yrityksen voimavarana. 
Aika: keskiviikkona 16.1.2013 klo 12.00 - 16.30
Paikka: Joensuun Tiedepuisto, Louhela-sali 
Katso tilaisuuden mainos tästä.